Hvad er Taekwondo?

Taekwondo er en koreansk kampsport med rødder gående mere end 2000 år tilbage. Oversat betyder taekwondo; fod (Tae), næve (Kwon), system (do), og som navnet antyder, er Taekwondo en alsidig sport, hvor man effektivt træner og lærer at forsvare sig selv med brug af hele kroppen.

I praksis kommer dette til udtryk igennem aktiv træning af smidighed, balance, kondition, udholdenhed, hurtighed og styrke på en måde, hvor man hurtigt kan se forbedringer. Derudover er taekwondo også en træning af psyken med stor fokus på disciplin, dedikation og respekt både over for sig selv og sine klubkammerater.

 

Man kan sagtens træne sporten uden nogle store konkurrenceorienterede ambitioner, men hvis man har lyst er der rig mulighed for at deltage i stævner og turneringer. Dette er muligt både på et nationalt og internationalt plan, hvor taekwondo bl.a. er en disciplin til de Olympiske Lege.

Lærke Kamp Pedersen - Danish Open 2016_1

Taekwondo er altså en sund og berigende sport som dyrkes verden over af både gamle såvel som små og alle derimellem. Udover at komme i god form og lære at kunne forsvare sig selv, får man således også adgang til et bredt og tæt socialt netværk bestående af folk i alle aldre med samme interesse og passion som en selv.